no dobra, powoli idzie zima, dzień krótszy to taki mod się przyda
tylko jestem zielony w kabelkach i itp i nie wiem czy ten rezystor to musi być pod diodę dobrany czy jak :?:
no dobra, powoli idzie zima, dzień krótszy to taki mod się przyda
tylko jestem zielony w kabelkach i itp i nie wiem czy ten rezystor to musi być pod diodę dobrany czy jak :?:
rezystor 1K - ale sie jeszcze zastanów czy chcesz to robić :diabelski_usmiech, mnie pieron strzelał....... :diabelski_usmiech
Montaż podświetlania zakończony. wygląda to super, szkoda tylko, że te diody które założyłem mają trochę inny odcień zieleni w stosunku do oryginalnego podświetlania.
Niżej kilka fotek z montażu, oraz efekt końcowy. Testowałem na niebieskich i czerwonych LEDach, jednak zielone świecą najładniej
Trochę się nasiedziałem przy środkowych pokrętłach, trzeba zacząć od podważenia śrubokrętem takich wcisków pod dolnymi pokrętłami, o ile dobrze pamiętam to są tam 4 takie wciski.
Płytek nie wytrawiłem, za dużo roboty, wystarczyło tylko przeciąć ścieżki np pilnikiem na płytce w dwóch miejscach
Jeszcze ktos z Was robił? Czy temat juz usypia....bo ja jakos nie zebralem sie jeszcze do środkowych nawiewow - ale jak patrze na boczne...to lekko mnie to mobilizuje :diabelski_usmiech
piotrek_os, Ja mam zrobione już dawno i nawiewy leżą w domu na półce. Nie mam kiedy ich na samochód zmontować. Może teraz w weekend znajdę czas, to skończę. Bo już mnie wkurza jeżdżenie z dziurami w desce rozdzielczej :P
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Dziś sie wziąłem za dokończenie srodkowych nawiewów i o dziwo moge stwierdzic, ze bardzo prosto sie rozbiera......za pierwszym podejsciem tylko jakos mi nie szło :diabelski_usmiech
nawet lepiej i sztbciej szło niz z tymi bocznymi.....nawet musiałem uchwyt do gruszki CB dorobic....co by regulacji nawiewu gruszka nie zasłaniała :diabelski_usmiech
misiek^wro, łeeeeeeeeeeee, a ja myslalem, że nas tu zaskoczysz jakims wynalazkiem, typu raz dwa trzy i zrobione. no nic, ja ostatnio wkadałem , tez na cieplo :lol: :lol: Pozdrawiam.
Komentarz